Kapellen

Verdwenen kapel aan 't Hospice

Aan de rechterkant van het Hospice gebouw stond er in de voortuin een kapel tot omstreeks 1985.

In 1986 werd het Hospice aan de rechter kant uitgebreid met een nieuwe gemeenschapszaal en werd  de parking naast het Hospice aangelegd, sedertdien is die kapel verdwenen.

Kloosterkapel zuster Beervelde

In 1906 werd de kapel bijgebouwd in het klooster van de zusters van het H. Hart van Maria, aan de kloosterstraat te Beervelde. We kregen een ansichtkaart via Marcel Vergaelen in bruikleen. De foto is van een reeks van de fotograaf en uitgever Mertens en Zoon uit Zellik. De foto is van voor 1973.

Mariakapelletje

Aan de hoek van de Nieusstraat en de Stationsstraat aan de kant van de Nieuwstraat is er een Mariakapelletje gemetseld in de gevel boven de deur.

Gevelkapel met Maria en Kind

Aan de hoek van de Antwerpste steenweg en de Begoniastraat inr Lochristi is er in de zijgevel langs de Begoniastraat een in de gevel een gemetst Mariakapelletje met het beeld van een Maria met Kind.

Er staat geschreven: OLVr van Vlaanderen bvo

Vlakbeeld en Mariakapelletje

Langs de Nijverheidskaai, aan de zijgevel van het huis nr. 32 hangt er een verweerd mariakapelletje, met nog steeds een Mariabeeldje in.

Op de voorgevel is boven de deuringang een halfrol vlakbeeld waarop het tafereel te zien is van een aanbidding van Maria en Kind.

Kapelletje H. Rozenkrans

In de voortuin van het huis Heilige Rozenkrans is in een muur een nis met een klein kapelletje.

Het is wel geen Mariabeeldje die er pronkt.

Mariakapelletje

In de gevel van het huis nr. 18 aan de Beerveldse Baan is er aan de rechterkant net onder de dakgoot een klein ingewerkt kapelletje te zien.

Vermoedelijk met een beeldje van een man met kind op de rechterarm.

Verlaten kapel

In de Bommelsrede 50 is er een verlaten kapel in een hoekstijl van 't hof ter Bommels, zoals vermeld op de plank aan de oprit.

Kapel Sint-Jozef met Kind

Aan de linker kant van de voorgevel van het huis aan de Bommelsrede 48 is er een onderhouden Kapel met een beeltenis van Sint-Jozef met een Kind die een kruis draagt.

Mariakapelletje

In de gevel van het huis Heilige Clementina is er net naast de voordeur een kapelletje met een beeltenis van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.